Stel een vrijblijvende vraag
Contact

Page content

Facebook

Wauw! Facebook als marketingmachine

Het is ongeveer drie jaar geleden dat ik bedrijven begon te helpen met marketing. Als ze me vroegen naar het nut van Facebook moet ik bekennen dat ik het niet goed kon uitleggen. En ik ging zelfs mee in het verhaal dat Facebook een kanaal was dat naar de achtergrond verdween omdat de jongeren het niet accepteerden. En de mogelijkheid dat klanten negatieve reacties achter kunnen laten werkten zelfs beangstigend. Daarmee liet ik Facebook links liggen.

Facebook kan ook jouw bedrijf een boost geven!

De activiteiten van mijn business groeiden uit en ongeveer een jaar geleden kreeg ik de vraag om ook een Facebookpagina te beheren. Een aantal webinars van Eelco de Boer lieten me de kracht van Facebook zien. Inmiddels heb ik binnen verschillende soorten bedrijven prachtige resultaten gezien. Daarmee ben ik er van overtuigd dat het ook jouw business naar een hoger plan kan brengen.

Je twijfelt nog steeds?

Over Facebook kan je boeken vol schrijven. En daar ga ik je niet mee vermoeien. Een paar punten om je aan het denken te zetten:

  • Facebook kan met ongeveer 10 likes van een gebruiker al een redelijk goed profiel van die persoon maken. Ze weten de interesses, leeftijd, geslacht etc. Daarmee kunnen ze voorspellen wat jouw doelgroep leuk vind. Daarmee komt jou boodschap bij de juiste persoon.
  • Jouw doelgroep te oud voor Facebook? Er zijn alleen in Nederland al meer dan 9 miljoen Facebook gebruikers actief. Verspreid over alle doelgroepen.
  • Bang voor negatieve reacties op de Facebookpagina? Reageer op een nette manier en laat zien dat je serieus met klachten omgaat

Aan de slag

Je bent misschien (deels) overtuigd. Dan is het nu de tijd om gewoon te starten! Een paar tips om je op weg te helpen:

  • Stel, je hebt 2000 volgers. Als je een bericht plaatst zal je bericht niet bij al die volgers terecht komen. Accepteer het feit dat je moet betalen om je volgers moet bereiken
  • Plaats geen link naar een video, maar upload je video rechtstreeks naar Facebook. Het aantal reacties is dan veel hoger
  • Op www.canva.com kan je gemakkelijk de mooiste berichten maken
  • Eindig je bericht met een vraag

Facebook Pixel – Je website koppelen aan Facebook

Deze pixel is een stukje code in de website. Deze code stuurt informatie naar Facebook zodat jouw websitebezoekers gekoppeld worden aan Facebook gebruikers. Zodra het aantal bezoekers van jouw website groot genoeg is, kan je vervolgens deze personen gerichte advertenties laten zien.

Stap één is dus het aanmaken van een advertentieaccount in Facebook. Daarna moet je de pixel kopiëren en laten inbouwen door je websitebouwer (half uurtje werk) Vervolgens zie je gegevens binnenkomen op Facebook onder Advertentiebeheer – Pixels. Je weet dan dat de pixel werkt.

 

Marketingpartner wenst je veel prachtige Facebook-momenten toe. Wat was jouw recente Facebook actie waar je blij van werd?

Comment Section

0 reacties op “Facebook

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.