Iemand die met jou meedenkt over marketing?
Contact

Page content

Mensen lezen niet meer

Mensen lezen niet meer

Mensen lezen niet meer. Dus veel plaatjes op de website plaatsen. Dat is een opmerking die ik regelmatig hoor. Daarnaast is het vaak een uitdaging om in tekst te vatten waar je als bedrijf voor staat. En mensen zijn visueel ingesteld, dus teksten mogen minder. We gaan samen kijken of dat klopt.

Je hebt gelijk
Ah. Dat is fijn om te horen. Dat je gelijk hebt. Het is nu eenmaal een feit dat mensen visueel ingesteld zijn. Foto’s zijn dus ideaal om mensen te trekken naar jouw product of blogpost. Is dat het hele verhaal?

Je hebt ongelijk
Mensen zijn visueel ingesteld. Daarom werken foto’s en filmpjes zo goed. Alleen leest Google wel graag. En je wilt waarschijnlijk graag dat Google je website goed begrijpt. Want op die manier komt jouw website zo hoog mogelijk in de resultaten.

De website van Zalando, 8 augustus 2018. Deze bevat veel tekst:

 

Keywords en Google

Oke, Google ‘leest’ dus. En waar moet je dan op letten? Want misschien heb je ook iets gehoord of gelezen over Google dat steeds slimmer wordt en steeds beter uit de context begrijpt wat je bedoeld. Dat klopt. Maar dat is nog lang niet zover om te stoppen met focussen op zoekwoorden. Dus moet je aan de slag gaan met keywords oftewel zoekwoorden.

Zoekwoorden, hoe vind je die?

Zoekwoorden zijn super belangrijk. Op het ene zoekwoord wordt namelijk veel meer gezocht dan het andere. Je moet daarom via bijvoorbeeld Google Zoekwoordenplanner uitzoeken welke zoekwoorden het meeste verkeer krijgen. Daarvoor heb je wel een actief Google Adwords account nodig. Of gebruik Uber Suggest als gratis tool

Waar plaats je zoekwoorden?

Maximaal 3 zoekwoorden per websitepagina. Dat is waar je vanuit moet gaan om gevonden te kunnen worden op dat zoekwoord. En dan heb je uiteraard nog te maken met concurrentie die waarschijnlijk ook willen scoren op dat woord. Maar laten we nog even terug gaan naar de vraag aan het begin. Foto’s of woorden?

Foto’s of woorden

We begonnen met het feit dat mooie foto’s super belangrijk zijn voor je website. Liefst foto’s die zelf gemaakt zijn om authentiek over te komen. Maar je hebt ook gemerkt dat woorden super belangrijk zijn.

(Foto bij dit blog met dank aan: Zie link)

Nadenkertje

Als foto’s en woorden zo belangrijk zijn. Hoe zit het dan met jouw website structuur? Is er ruimte voor zowel foto’s als tekst? Dit blog over websitestructuur kan je misschien helpen.

Middels dit korte blog hoop ik je geholpen te hebben in de overweging tussen het plaatsen foto’s en tekst. Ken je iemand anders die dit misschien ook interessant vindt? We vinden het leuk als je dit artikel dan deelt.

Comment Section

0 reacties op “Mensen lezen niet meer

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.