Stel een vrijblijvende vraag
Contact

Page content

Linkbuilding

Linkbuilding Tips tijdens YoastCon 2019

JohnMu van Google zegt steeds dat je niet aan Linkbuilding moet doen. Dus het blijft een belangrijke ranking factor. Dat is de redenatie waar James Brockbank tijdens YoastCon 2019 mee begint.

Persoonlijk werk ik voornamelijk voor kleine bedrijven. En het verzamelen van links is niet de makkelijkste bezigheid. Daarom probeer ik dit artikel zo praktisch mogelijk te houden. Tips van YoastCon 2019 zal ik combineren met andere tips.

YoastCon 2019 – Learnings

Tijdens dit SEO congres hebben wij twee sessies bijgewoond over linkbuilding:

  • Kris Jones: Advanced SEO en Linkbuilding. Deze Tips zijn ook geschikt voor kleine bedrijven
  • James Brockbank. Hij liet zien hoe grote bedrijven links verzamelen.

YoastCon Sessie 1: Kris Jones

Links blijven de Nr. 1 rankingfactor voor Google
Al sinds 1998 gebruikt Google de volgende methode. Des te meer links naar een website, des te belangrijker is deze website.

Google blijft vechten tegen agressieve tactieken. Dit doen ze door algoritme updates zoals Florida, Panda en de penguin update
Updates in het algoritme van Google zorgen ervoor dat er nu gekeken wordt waar de externe links vandaan komen. En naar de kwaliteit van de links. Je moet zorgen voor een natuurlijk linkprofiel met relevante links naar jouw website.

Tip 1: Bekijk links van concurrenten
SemRush is een tool waarmee je de links van concurrenten kan downloaden. Doe dat en besteed veel tijd aan het categoriseren van de links.
De makkelijkste stap is om gebroken links van concurrenten te achterhalen. En een mail naar die partij te sturen om de link naar jouw website als vervangende link aan te bieden.

Tip 2: Schrijf content die 10x beter is dan concurrenten
Schrijf artikelen die 10x beter zijn dan die van concurrenten. We leven nu eenmaal in een tijdperk met een overvloed aan content. Geweldige content maakt de kans groter dan je content wordt gedeeld.

Tip 3: Ego bait
“Top tandartsen in Flevoland”. Maak een pagina met een artikel en links naar de tandartsen. Stuur een email naar de geplaatste tandartsen en vraag om een social share en link terug

Tip 4: Geef je een presentatie, laat deze online zetten
Een tip die Kris direct in praktijk bracht. Hij vroeg of zijn presentatie geplaatst kon worden op de website van de organisator. In dit geval Yoast. En daarbij natuurlijk een link naar zijn bedrijf LSEO.com

De presentatie verschijnt binnenkort op de website van Yoast.

 

 

 

 

Tip 5: Links krijgen via foto’s (deze tip is niet via YoastCon 2019)
Andere bloggers hebben foto’s nodig. En je weet zelf hoe lastig dat kan zijn. Stuur daarom een email naar een blog en bied foto’s aan die van jou zijn. En vraag een link in ruil

YoastCon Sessie 2: James Brockbank

Wil je het groot aanpakken? Dan liet James Brockbank zien hoe je dat moet doen. Maar hij liet tegelijk zien dat links verzamelen een pittge tijdsinvestering is.

Methode:
1. Bedenk een leuke statistiek of nieuwtje
2. Heb je geen nieuws. Creëer dan nieuws. Dat doet James bijvoorbeeld door een heel eenvoudig formuliertje waarmee je jouw loon kan vergelijken met de Kardashians. (https://www.missyempire.com/you-vs-the-kardashians/)

3. Via stap een of twee heb je een leuke statistiek te pakken. Stuur deze naar een lijst met journalisten.
4. Maak verschillende typen mails naar delen van de mailing lijst
5. Als herinnering stuurt hij tot drie keer een email of de journalisten zijn mail hebben ontvangen.
6. Natuurlijk staat in de mail of ze een link naar zijn opdrachtgever willen plaatsen. In het voorbeeld was dat missyempire.

Heb jij tips en wil je die delen? Plaats ze in de opmerkingen. Leuk dat je meedenkt!

Comment Section

0 reacties op “Linkbuilding

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.