Iemand die met jou meedenkt over marketing?
Contact

Page content

Website mobielvriendelijk?

Website mobielvriendelijk?

Twijfel je of je jouw website moet aanpassen zodat deze responsive / mobielvriendelijk wordt? Stop dan met twijfelen en ga vandaag aan de slag.

Waarom?

1. Mobilegeddon

Sind april 2015 worden de zoekresultaten in Google aangepast naar het feit of jouw website mobielvriendelijk is. Is de site niet mobielvriendelijk? Dan kom je lager in de resultaten.

2. Zoekopdrachten via mobiel

Heb je het gevoel dat het aantal bezoekers terugloopt?
Ga naar Google Analytics – Doelgroep – Mobiel – Overzicht. Je kan daar zien hoeveel bezoekers de website mobiel bezoeken. Sinds 2015 is het aantal zoekopdrachten op mobiel echter al groter dan via desktop. Is de website niet mobielvriendelijk? – dan loop je dus bezoekers mis.

3. Mobile first indexing

Aangezien meer zoekopdrachten worden uitgevoerd op mobiel dan op desktop, gaat Google het algoritme aanpassen. Kort samengevat gaat Google steeds meer kijken naar de mobiele versie van websites, en de zoekresultaten daarop baseren.

4. Werkt jouw website prettig op mobiel?

Heb je zelf al eens gekeken of de bedrijfswebsite fijn werkt op mobiel? Het ontwerp kan er logisch uitzien op een groot scherm, maar compleet anders uitzien op een mobiele telefoon. En leest de inhoud vervolgens lekker weg?

5. Test of jouw website mobielvriendelijk is

Ga naar de website van Google en doe de test. Klik hier

6. Aan de slag met een nieuwe website?

Laat de webdesigner beginnen met een mobiel ontwerp. Vanuit daar kan je verder werken naar de uitgebreidere versie voor grotere schermen. Lees meer

Comment Section

0 reacties op “Website mobielvriendelijk?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.