Stel een vrijblijvende vraag
Contact

Page content

Urk

Ik hoor het hem nog zo vertellen: “die Urker bedrijven kom je wereldwijd tegen”. Het was een leraar die studenten begeleidde bij de stage. De moed en bluf die Urkers tonen in het ondernemen vond hij mooi om te zien. En daar kan ik me alleen maar bij aansluiten.

Natuurlijk kennen we de visbedrijven die schol en andere vissoorten wereldwijd importeren en exporteren. Maar wat dacht je van duikwerkzaamheden, dieptemetingen en crew tendering. We mogen best trots zijn op deze mooie bedrijven. En met de Maritieme Servicehaven op komst kan de bedrijvigheid alleen nog maar groeien.

De link naar de werkzaamheden van Marketingpartner is dat SEO, Google Adwords en Social Media ook een wereldwijd speelveld is. Iedereen is één klik van elkaar verwijderd en daar zijn wij als online marketeers extra van bewust. Zo zijn we bijvoorbeeld benieuwd naar de ontwikkelingen rondom de aankoop van Whole Foods door online retailer Amazon.
Gelukkig merken we elke dag dat steeds meer Urker ondernemers online marketing essentieel vinden voor het vermarkten van producten en diensten.

Graag lichten wij dan ook enkele diensten uit die interessant kunnen zijn voor Urker bedrijven. En natuurlijk staan er tips tussen die je direct kan toepassen.

SEO scan

Weet je al ongeveer wat SEO is? Misschien vind je dan deze pagina over de SEO scan interessant. Klik dan hier voor meer informatie over deze SEO scan.
Maar misschien ben je nog niet helemaal bekend met SEO. Om het overzicht te bewaren en strategie te bepalen is het misschien handig eerst verder te lezen.

Wat is SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Deze search engine is in de meeste gevallen Google. Het betekent dus dat je de website optimaliseert voor Google. Voor het gemak spreken we over Google, maar dat kan net zo goed een Chinese zoekmachine zijn.

Dit is de basis van een goede online strategie. Want voordat je gaat adverteren op Facebook of Google is het nuttig de website op de achtergrond voor je te laten werken. Als je de basisinrichting van de website goed organiseert, dan ga je gevonden worden op woorden die mensen zoeken in Google. En daar komen we direct bij een belangrijk punt. Want hoe weet je welke woorden personen gebruiken als ze zoeken?

Een voorbeeld die Urkers zal aanspreken is het woordje ‘vis’. Als je het woord ‘fish’ vergelijkt met ‘seafood’ is het interessant te weten dat ‘seafood’ wereldwijd veel vaker gezocht wordt dan ‘fish’. Je kan het woord ‘seafood’ op strategische plekken op de website plaatsen zodat je beter gevonden wordt. Op deze techniek ga ik dieper in binnen het volgende artikel (lees verder)
Of wil je zelf aan de slag. Lees dan eens dit artikel. Deze wordt steeds voorzien van updates zodat je steeds een stap verder kan.

SEO is dus dus basis. En het is de langetermijnstrategie. Maar het kost wel wat tijd voordat je gevonden wordt in Google. Dus, wat als je stap verder wilt, of je wilt sneller aandacht?

Google Adwords – Nog sneller en beter gevonden worden

Om via SEO gevonden te worden op bepaalde zoekwoorden is er soms wat tijd nodig. Daarnaast worden de organische (niet betaalde) resultaten steeds verder naar onder in de resultaten getoond. Voor webwinkels, internationale bedrijven of toeristische activiteit is het dus zinvol om adverteren in Adwords. Lees met me mee om te zien of het ook voor jouw bedrijf zinvol is.

Google Adwords en de kotter

Google en een kotter. Wat is daarbij überhaupt de vergelijking? We dagen je uit eens mee te denken. Wat gebeurt er als je een kotter gebruikt zonder na te denken. Buiten het gat zet je de netten overboord en ga je in willekeurige lijnen vissen. Je vangt in het beste geval wat vis waarvoor je net geen quotum hebt, en je verbruikt ook nog eens bergen gasolie. Maar….zet je de juiste bemanning op het schip en op de juiste bestekken, dan kan je heel veel vis vangen.

Google Adwords is vergelijkbaar. Het is een stuk gereedschap waar je heel, heel veel vis (klanten) mee kan binnen halen. De indeling heeft wel bemanning en richting nodig om de goede richting in te gaan. Laat je Google Adwords vrij, dan werkt je niet efficiënt en dat kost veel zuurverdiend geld.

Bij het nadenken over Google Adwords moet ook worden nagedacht over budget. De inrichting heeft tijd en energie nodig. Maar zodra Google Adwords goed ingericht is, dan ga je de juiste ‘vissen’ vangen.

Overweeg je aan de slag met Google Adwords. Laten we samen dieper ingaan op de mogelijkheden.

Google Adwords uitbesteden?

Google Adwords is het programma van Google om advertenties te vertonen in Google, Youtube, Apps, nieuwssites zoals nu.nl enz. enz. Het is wereldwijd het grootste advertentieplatform en dit is waar Google zoveel centen mee verdient.

En zoals je ziet komen de advertenties steeds prominenter in beeld binnen de zoekresultaten:

Om jezelf vindbaar te maken in Google is Google Adwords in sommige gevallen een tool waar je niet omheen kan. Maar wil je je zuurverdiende centen aan Google gaan geven?
Daarom is het belangrijk te inventariseren of Adwords voor jouw de beste oplossing is.

Wil je starten of ben je al gestart? In een gratis check kan ik uw account en situatie bekijken. Daarbij kunnen wij snel bepalen of u op de goede weg bent.

Social Media advertising

Iedereen is actief op social media. Maar heb je social media advertising ook al succesvol ingezet voor jouw bedrijf?
Welk boodschap past het best bij welk kanaal. En met welke kanalen moet je überhaupt starten? Laten we samen kijken hoe je kan starten.

Online websitegedrag meten met Google Analytics en Google Tag Manager

Meet dingen die anderen niet meten. Dat kan met Google Tag Manager. Je kan knoppen, Youtube video’s en bijvoorbeeld het scrollen op een pagina meten. Dat geeft inzichten die niet standaard in Google Analytics te vinden zijn. Terwijl deze inzichten ook bij een informatieve website hartstikke interessant zijn.

Voor informatieve websites is een starterspakket samengesteld. Volg deze link voor meer informatie.

Voor een webwinkel is het vanzelfsprekend dat bezoekersgedrag gemeten wordt. Met de Enhanced Ecommerce module zijn de stappen van winkelwagentje tot aankoop te volgen. Maar met behulp van de datalayer is er nog veel meer te zien. Voor een implementatie van Google Tag Manager, Google Analytics en Google Adwords komen wij graag bij u langs voor een gesprek.

Tevredenheidsgarantie

Op de beginpagina van deze website staat een tevredenheidsgarantie. Om dit te kunnen garanderen wordt veel tijd besteed aan het lezen van online artikelen, masterclasses maar ook cursussen. Zodat wij met vertrouwen een langdurige relatie met klanten aan kunnen gaan.

Internet marketing Bureau – Urk

Zoals je ziet is ons vakgebied heel divers. En soms heb je dus iemand nodig om tot ideeën te komen. Iemand uit de regio die vlakbij woont en geen kilometers hoeft te rijden. Je kan je zuurverdiende centen immers wel beter inzetten. Bel dus gerust of stuur een mailtje.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Urk

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.